fredag den 23. september 2011

Gammeldags æblekage

Igår havde jeg en aftale med min gode efterskoleveninde, Fie. Vi havde besluttet at lave æblekage og jeg skulle selvfølgelig prøve min nye "æbleskræller" som jeg fik af min faster i indflyttergave.
Det er en virkelig smart opfindelse, hvor man sætter et æble på et spyd og drejer på et håndtag - og wupti - så har man et helt æble uden kernehus og skræl. Nemt!


Da æblerne var skrællet skulle de koge i 10 min. og efterfølgende køles ned. Her er opskriften:

500g æbler (uden skræl og kernehus)
0,5dl vand
100g sukker

75g rasp
50g sukker
50g smør

2dl piskefløde


Resultatet blev rigtig lækkert og fordi vi portionsanrettede i glas, var der masser af æblemos, rasp og flødeskum tilbage. Så den står vist på kage igen i løbet af weekenden :)
- og jeg har forresten fået trænet og løbet hele ugen, så det er heldigvis med god samvittighed!

3 kommentarer:

  1. Katrinos, hvor ser det lækkert ud! Jeg har haft så meget lyst til gammeldags æblekage på det sidste, nu bliver jeg jo så nød til at afprøve din opskrift :)

    SvarSlet
  2. Det var virkelig også lækkert Nini :D Håber din bliver lige så god! God fornøjelse!

    SvarSlet